8 juni 2021

Club Knockout – FAQ

Tijdens de Nationale Finale zullen de amateur finalisten het tegen elkaar opnemen en zo proberen de titel van Belgian Club Knockout Winnaar 2021 te bemachtigen.

Vanaf 28 juni 2021 gaat de Belgian Club Knockout voor de tweede keer van start. Belgische golf clubs zullen een onbeperkt aantal deelnemers kunnen laten strijden voor de titel van Club Winnaar. Deze winnaars mogen dan deelnemen aan de Nationale Finale. De drie beste spelers die overblijven na de matches in de voormiddag gaan door naar de grote Finale ‘s namiddags waarbij ze het opnemen tegen elkaar en Thomas Pieters.

We willen graag alvast enkele vragen voor jullie beantwoorden. Is er nog iets waar je geen antwoord op kreeg, aarzel dan niet ons te contacteren via info@wearematchplay.com. We zijn hier om jullie te helpen en van dit toernooi een enorm succes te maken.

 

Update uw handicap!

Zorg ervoor dat u altijd uw handicap bijwerkt voor elke ronde, door te klikken op het handicapvakje op het beginscherm.
De app heeft dit nodig om de juiste slagen voor uw wedstrijd te berekenen.

Ik zie mijn tegenstander niet?

Het kan zijn dat uw federatie nummer nog niet is ingevoerd in de App. Dit is nodig om je account te koppelen aan de competitie. Je kunt dit in je profiel bijwerken.

 1. Klik op het profiel icoon, rechtsonder in je scherm
 2. Klik op het instellingen icoon rechtsboven in uw scherm
 3. Klik op ‘wijzig profiel’
 4. Vul uw federatie nummer in.
 5. Klik op ‘opslaan’

Kunt u uw match nog steeds niet zien? E-mail ons via info@wearematchplay.com

 

 

Waarom moet ik 10 euro deelname fee betalen?

Om ervoor te zorgen dat de WAMP technologie up to date blijft, is een constante ontwikkeling nodig waarbij intensief code moet geschreven worden door onze programmeurs. Verder is er ook technische ondersteuning nodig om het voor jullie allemaal vlot te laten verlopen. Deze deelname fee zorgt dus voor een leuke zomercompetitie zonder (al te veel) technische ongemakken. 

 

Hoe weet ik wanneer ik moet spelen?

Om deel te nemen, dien je eerst en vooral de WAMP-app op jouw smartphone te downloaden. 

 • Wanneer je al wel de WAMP-app hebt: Open de applicatie, klik je op de blauwe “Speel” knop onderaan je scherm. Hier zie je de wedstrijden en tegenstanders die je (tegen) moet spelen.. Zo dienen bijvoorbeeld de voorrondes vóór zondag 8 augustus 2021 (00u00) gespeeld te zijn.

 • Wanneer je nog geen WAMP-app hebt:  Ga naar de App Store of Google Play Store en zoek ‘we are match play’. Volg de instructies en creëer een account. Wanneer je dan jouw federatienummer ingeeft, zal de WAMP-app je automatisch aan de juiste Club Knockout linken. Zorg ervoor dat je altijd de laatste versie van de applicatie hebt, dus check regelmatig voor updates.
 • Om de applicatie te updaten, ga naar de App Store of Google Play Store, zoek ‘we are match play’. Wanneer een update vereist is, zal een knop met ‘bijwerken/update’ te zien zijn. Klik dan op ‘Bijwerken’.

Waar kan ik het leaderboard zien?

Klik op het kleine “trofee icoon” onderaan het scherm, waar je alle competities ziet. Zoek de competitiekaart van je club en klik erop. Dit zal je leiden naar het schema & leaderboard.


Wanneer weet ik wie mijn tegenstander is?

Op maandag 28 juni 2021 zal je tegenstander te zien zijn bovenaan in de app, met zijn/haar contactgegevens. Vanaf het moment dat deze tegenstander bekend is, is het de bedoeling dat jullie onderling contact opnemen om een geschikte datum vastleggen die voor jullie beiden het beste past. Zorg er wel voor dat jullie spelen en de score ingevoerd hebben vóór de deadline.

 

Waar speel ik?

Er wordt gespeeld op je home club, maar indien jullie beiden beslissen en overeenkomen om ergens anders te spelen, is dit geen enkel probleem. Hou er wel rekening mee om ook hier op tijd de score door te geven via de app.

 

Hoeveel strokes krijg ik?

Het World Handicapping System (WHS) beveelt voor individueel match play 100% van het verschil tussen de Playing Handicaps aan. Dus, in een wedstrijd tussen twee spelers van Playing Handicap 12 en 20, geeft de 12-handicapper de 20-handicapper acht slagen. Deze worden gegeven op de holes met stroke index (lees: moeilijkheidsgraad) 1 t.e.m. 8, op basis van een 18-holes terrein.

Zie voorbeeld:

Vermits de match slechts over 9 holes gespeeld wordt, kunnen Speler A (Playing Handicap 12) en Speler B (Playing Handicap 20) zelf beslissen of ze de degens kruisen op de Front 9 of op de Back 9. Speler B zal bijgevolg dus enkel extra strokes krijgen op de holes die een stroke index lager of gelijk aan 8 hebben. In het voorbeeld hieronder komt dit mooi uit op 4 strokes op de Front 9 en 4 strokes op de Back 9 (maar dit kan op bepaalde terreinen afwijken naar bv. 3 strokes op de Front 9 en 5 strokes op de Back 9). 

De winnaar is de speler die netto (*) het meest aantal holes won op 9 holes. De match kan ook al eerder gewonnen worden doordat bijvoorbeeld Speler B de eerste 5 holes netto wint, dan is de stand 5&4, en kan Speler A onmogelijk de match nog winnen op de resterende 4 holes. 

(*) Netto slagen = totaal aantal gespeelde slagen (inclusief strafslagen) verminderd met aantal gekregen strokes

Stel, we hebben de eerste ronde gespeeld. Wie moet dan de score doorgeven en waar?

Slechts één speler moet de score doorgeven via de app. Klik op de knop “score indienen” in de wedstrijdkaart. Hier kun je je eindscore invoeren, of een volledige scorekaart.
Nadat je je wedstrijd hebt gepost, wordt de score bijgewerkt in het live scorebord van je club. Slechts één speler hoeft zijn score in te dienen!

 1. Klik op de ‘Go’ knop achter de naam van je tegenstander.
 2. Geef de winnaar door.
 3. Indien er zich een gelijkspel voordoet, zal de winnaar gebaseerd worden op de beste netto score van de laatste hole. (cfr. Match Play)
 4. Klik op de ‘Post’ knop. Vanaf het moment dat je tegenstander deze wedstrijd heeft goedgekeurd via zijn/haar app, zal de winnaar automatisch doorgaan naar de volgende ronde.


Kan ik het resultaat zien van de andere wedstrijden?

Jazeker! Je kan alle scores, ook van andere clubs, in realtime volgen op de BCKO-website!

 

Kunnen we foto’s posten van onze wedstrijd?

Ja, dit kan. Gebruik zeker de #BCKO2021 en #WeAreMatchPlay hashtags. Je kan ons ook taggen in foto’s met @wearematchplay. 

 

Als ik win, wanneer moet ik dan de volgende ronde spelen?

Dit verloopt hetzelfde bij elke ronde. De WAMP-app zal de volgende tegenstander bovenaan in de app tonen en zo neem je opnieuw contact op voor de volgende wedstrijd.

 

Hoeveel tijd hebben we?

 • Pre-Rounds: 28 juni – 22 augustus (23u59)
 • Round of 16: 23 augustus – 5 september (23u59)
 • Round of 8 (Kwartfinale): 6 september – 19 september (23u59)
 • Round of 4 (Halve Finale): 20 september – 26 september (23u59)
 • Round of 2 (Club Finale): 27 september – 3 oktober (23u59)

 

Wat als ik al klaar ben voor de volgende ronde en mijn volgende tegenstander nog niet?

Wanneer je je ronde beëindigt en de volgende tegenstander nog niet, zal je dit kunnen zien in de app. Je tijdslot begint pas vanaf het moment dat jullie beiden klaar zijn voor de volgende ronde.

 

Wat als ik de winnaar ben op mijn Club Knockout?

Indien je de Club Finale wint, zal je strijden in de Nationale Finale. Na een Pre-Finale, zullen de beste 3 doorstoten en het tegen elkaar en Thomas Pieters opnemen om zo te bepalen wie de winnaar van de BCKO 2021 wordt.