8 februari 2019

Club Knockout – FAQ

Op 1 en 2 juni, tijdens de European Tour’s Belgian Knockout zullen 60 amateur finalisten het tegen elkaar opnemen en zo proberen de Belgian Club Knockout te winnen op de Antwerpse International Golf Club Rinkven.

60 clubs registreerden zich voor de competitie. Elke club zal een 32-spelers toernooi organiseren. Vanaf vandaag, zullen tussen de 1500 en 2000 clubleden in België matchplay spelen in dit toernooi. Op 1 juni, zullen de 60 winnaars van de verschillende clubs elkaar ontmoeten op de front 9 van Rinkven Golf Club om te strijden voor de Belgian Club Knockout trofee, en dit terwijl de pro’s aan het strijden zijn op de back 9 voor de BKO-trofee.

Aangezien het de eerste keer is dat we dit evenement organiseren, werden er al talrijke vragen gesteld, zowel door de verschillende clubs, als door kapiteins en spelers. In deze tekst zal je het merendeel van de antwoorden kunnen terugvinden. Indien er nog meer vragen zouden zijn, aarzel niet om ons te contacteren. We zijn hier om jullie te helpen en van dit toernooi een enorm succes te maken.

 

Hoe weet ik wanneer ik moet spelen?

Om deel te nemen moet je eerst en vooral de WAMP-app downloaden op je smartphone. Indien je dit nog niet gedaan hebt: Ga naar de App Store of Google Play Store en zoek ‘we are matchplay’. Volg de instructies en creëer een account. Wanneer je dan je federatienummer ingeeft, zal de WAMP-app je automatisch aan de juist Club Knockout linken. Zorg ervoor dat je altijd de laatste, nieuwe versie van de applicatie hebt, dus check regelmatig voor ‘Bijwerken’.

Om de applicatie bij te werken, ga naar de App Store of Google Play Store, zoek ‘we are matchplay’ en als er een update vereist is zal er een knop met ‘bijwerken’ te zien zijn. Klik dan op ‘Bijwerken’.

Open de applicatie, hier zal je kunnen zien vóór welke datum jouw wedstrijd gespeeld moet worden. Bijvoorbeeld, de eerste ronde moet voor 3 maart 2019 (18:00) gespeeld worden.

 

Wanneer weet ik wie mijn tegenstander is?

Op 11 februari zal je tegenstander te zien zijn bovenaan in de app, met zijn/haar contactgegevens. Vanaf het moment dat je tegenstander bekend is, is het de bedoeling dat jullie onderling contact opnemen om een geschikte datum vast te leggen die voor jullie beiden het beste past. Zorg er wel voor dat jullie spelen en de score ingevoerd hebben vóór de deadline.

 

Sommige spelers hebben geen smartphone? Wat moeten zij doen?

Dit is geen probleem. Nadat jullie de wedstrijd gespeeld hebben, kunnen jullie de club kapitein op de hoogte stellen van de winnaar. De kapitein kan dan de winnaar registeren en zorgt ervoor dat deze doorgaat naar de volgende ronde.

 

Waar speel ik?

Er wordt gespeeld op je homeclub, maar indien jullie beiden beslissen en overeenkomen om ergens anders te spelen, is dit geen enkel probleem. Hou er wel rekening mee om ook hier op tijd de score door te geven via de app.

 

Wat zijn de regels van de spelformule?

De wedstrijden zullen gespeeld worden volgens Medal Match Play. De speler met de beste netto strokeplay score na 9 holes wint en gaat door naar de volgende ronde. De uiteindelijke clubwinnaar wordt uitgenodigd op de BKO op 1 juni.
Hoeveel strokes krijg ik?
De persoon met de laagste handicap krijgt nul strokes, de persoon met de hoogste handicap krijgt ¾ van het verschil met de laagste.
Bv. Marc playing HCP10, speelt tegen Veronique playing HCP20. Marc krijgt geen strokes en Veronique krijgt 8 strokes (20 – 10 = 10 —› 75% van 10 = 7,5 —› afronden, in dit geval is dit naar boven = 8. Onder de 0.4 = afronden naar beneden).

  1. Stel, we hebben de eerste ronde gespeeld. Wie moet dan de score doorgeven en waar?
    Slechts één speler moet de score doorgeven via de app:
    Klik op de ‘Go’ knop achter de naam van je tegenstander.
  2. Geef de winnaar door.
  3. Indien er zich een gelijkspel voordoet, zal de winnaar gebaseerd worden op de beste netto score van de laatste hole. (cfr. Medal Match Play)
  4. Klik op de ‘Post’ knop. Vanaf het moment dat je tegenstander deze wedstrijd heeft goedgekeurd via zijn/haar app, zal de winnaar automatisch doorgaan naar de volgende ronde.

 

Kan ik het resultaat zien van de andere wedstrijden?

Ja, je kan alle scores, ook van andere clubs, volgen via de BKO-website in realtime!

 

Kunnen we foto’s posten van onze wedstrijd?

Ja, dit kan. Thomas Pieters heeft beloofd om gesigneerde petten en shirts uit te delen aan de personen die de leukste/creatiefste foto’s posten.

 

Als ik win, wanneer moet ik dan de volgende ronde spelen?

Dit verloopt hetzelfde bij elke ronde. De WAMP-app zal de volgende tegenstander bovenaan in de app tonen en zo neem je opnieuw contact op voor de volgende wedstrijd.

 

Hoeveel tijd hebben we?

Drie weken. Enkel voor de halve- club finale en de club finale zullen jullie twee weken krijgen in plaats van drie.

 

Wat als ik al klaar ben voor de volgende ronde en mijn volgende tegenstander nog niet?

Wanneer je je ronde beëindigt en je volgende tegenstander nog niet, zal je dit kunnen zien in de app. Je tijdslot begint pas vanaf het moment dat jullie beiden klaar zijn voor de volgende ronde.

 

Wat als ik de winnaar ben op mijn Club Knockout?

Indien je de club finale wint, zal je strijden op de Championship Course van Rinkven International Golf Club op zaterdag 1 juni in de namiddag. De beste 8 zullen doorstoten en het tegen elkaar opnemen in de Final 9-Hole Medal Match Play (netto scores) op zondag 2 juni. Deze finale zal plaatsvinden op exact hetzelfde moment als de finale van de pro’s voor de officiële BKO-titel op de back nine holes van de Championship Course.