Belgian Club Knockout

In 2019 werd voor de eerste keer de Belgian Club Knockout georganiseerd met de grote finale op Rinkven tijdens de 2e editie van de Belgian Knockout. Na vele enthousiaste reacties van clubs en deelnemers, mogen wij, namens Thomas Pieters, jullie met trots meedelen dat de Belgian Club Knockout opnieuw zal georganiseerd worden in 2021. Een competitie toegankelijk voor alle Belgische golf clubs.

Wedstrijdontwerp

De Club Knockout is de perfecte gelegenheid om als amateurgolfer de knockout-spelformule, (opnieuw) te ervaren. Niet alleen zullen de deelnemers strijden om de Club Knockout-titel per golfclub, ook zullen ze naar huis gaan met prachtige prijzen, aangeboden door WAMP en haar partners. 

Bovendien kwalificeert elke clubwinnaar van een deelnemende club zich voor de nationale finale op. Tijdens de Nationale Pre-finale, strijden de clubwinnaars voor een plek in de Top 3. Deze Top 3 gaat door naar de finale met Thomas Pieters op zaterdagnamiddag om zo de winnaar van de BCKO 2021 te bepalen.

Fase 01 & Fase 02

Voor elke deelnemende golfclub is er een wedstrijdtabel met een onbeperkt aantal deelnemers. Deelnemers worden automatisch geplaatst in de wedstrijdtafel door de WAMP app en spelen elk drie Match Play matches (de ‘Voorrondes’) tegen andere club members. Na de Voorrondes gaan de beste 16 (indien gelijke stand, op basis van de meeste Ups) door naar de volgende Fase.

In Fase Twee wordt elke ronde gespeeld aan de hand van ‘Single Elimination Duels’. Dit is een één-op-één-wedstrijd, waarbij de winnaar van elk duel doorgaat naar de volgende ronde. De verliezer valt af. Er zal volgens de Match Play formule (Match Play over 9 holes – netto score, 100% van de strokes) gespeeld worden. De ‘Round of 16’ en ‘Round of 8’ duren beide 2 weken. De Halve Finale en Club Finale duren een week. 

Fase 03 (Nationale Finale)

Fase Drie is de Nationale Finale waarbij de winnaars van de verschillende golfclubs het tegen elkaar zullen opnemen. 

Bij voltooiing van ieders ronde in de voormiddag, vindt er een cut plaats waarbij de 3 beste spelers doorgaan om in de namiddag te strijden in de flight met Thomas Pieters om zo de ultieme winnaar van de BCKO 2021 te bepalen. 

De winnaar zal samen met zijn/haar homeclub de geschiedenis ingaan als tweede winnaar van de Belgian Club Knockout – Editie 2021.

Formule Belgian Club Knockout

9-Holes Netto Match Play
De match play wordt gespeeld op 9 holes, hole per hole, rekening houdende met de netto scores van de spelers.
De speler met de beste netto score op een hole, wint de hole.
In Fase 1 zal elke speler 3 voorrondes spelen. Op het einde van deze Fase gaan de beste 16 spelers door naar de volgende ronde. Bij gelijk stand (All Square), worden de spelers gerangschikt op basis van hun eindscores in de Match Plays. Dus spelers met de meeste ‘ups’ gaan door.
In fase 2 zal elke ronde aan de hand van een “single elimination”-match gespeeld worden. Dit is een één-op-één-wedstrijd, waarbij de winnaar van elke match doorgaat naar de volgende ronde. De verliezer valt af.
Tijdens de ‘Round of 16’, de kwartfinale, halve finale en club finale gelden de volgende regels: In geval van gelijkspel na 9 holes, wordt de match doorgespeeld in Sudden Death format, de eerste speler die een hole wint, wint de match. De winnaar geeft de finale score 1 UP door in de App (zonder de details in de kaart in te vullen).
De 3 Voorrondes, de ‘Round of 16’ en de ‘Round of 8’ worden gespeeld over een periode van 2 weken. De halve finale en club finale krijgen ieders 1 week om gespeeld te worden.

Matchplay