Belgian Club Knockout

Met veel enthousiasme introduceert PietersProductions de Belgian Club Knockout 2019: de amateurcompetitie bij uitstek met de grote finale op de Belgian Knockout 2019. Deze competitie is toegankelijk voor alle Belgische golfclubs.

Wedstrijdontwerp

De Club Knockout is de perfecte gelegenheid om als amateurgolfer de nieuwe knockout-spelformule, geïntroduceerd door Thomas Pieters, te ervaren. Niet alleen zullen de deelnemers strijden om de Club Knockout-titel per golfclub, ook zullen ze naar huis gaan met prachtige prijzen, aangeboden door organisator PietersProductions en zijn partners.

Bovendien kwalificeert elke clubwinnaar van een deelnemende club zich voor het nationale finale weekend, gespeeld tijdens de Belgian Knockout op de Championship Course van Rinkven GC. Via een afvalrace op de zaterdag van BKO-week (1 juni 2019), strijden zij zo om een plekje in de finale op zondag (2 juni 2019). De spelers die het uithouden tot zondag, kunnen genieten van de volledige “VIP Tour pro ervaring” met toegang tot de exclusieve Player Lounge, alsook gebruik maken van de oefenfaciliteiten.

Stage 01

Voor elke deelnemende golfclub is er een wedstrijdtabel met maximaal 32 deelnemers. In elke ronde spelen 2 spelers een duel, waarbij de winnaar doorgaat naar de volgende ronde. De verliezer valt af. Elke ronde duurt ongeveer 3 weken.

Stage 02

De winnaars per golfclub strijden op zaterdagmiddag tegen elkaar op de front nine van de Championship Course van Rinkven International Golf Club.

Wanneer iedereen zijn ronde voltooid heeft, vindt er een cut plaats waarbij de 8 beste spelers doorgaan naar de finale op zondag. Zij nemen het dan zondag tegen elkaar op in een 9-hole medal matchplay.

De amateurcompetitie wordt gespeeld op de front nine, terwijl de European Tour-professionals op hetzelfde moment strijden om de BKO-titel op de back nine.

De winnaar van de Belgian Club Knockout zal samen met de winnaar van de Belgian Knockout profcompetitie bekroond worden tijdens de officiële prijsuitreiking.

Samen met zijn/haar homeclub, zullen zij de geschiedenis ingaan als eerste winnaar van de Belgian Club Knockout 2019.

Formule Belgian Club Knockout

9-holes medal matchplay (netto score)
De speler met de beste netto strokeplay score na 9 holes wint het duel
In geval van een gelijkspel, wint de deelnemer met de beste netto score op de laatste hole, de wedstrijd
Bij gelijkspel op de 9e hole, kijkt men terug naar de nettoscore op de 8e hole, 7e, 6e...
In het geval dat beide deelnemers op alle 9 holes gelijkspel hebben, wordt de winnaar bepaald door een muntstuk op te gooien
Elke ronde dient binnen de 3 weken voltooid te zijn. De individuele clubwinnaar is gekend ten laatste op 12 mei 2019
De regels van de Belgian Club Knockout moeten worden toegepast zoals vermeld op onze website

Matchplay