Rinkven International Golf Club

1

HOLE 1 - PAR 4

Hole 1 begint aan de linkerzijde van de driving range met een uitdagende drive langs een heuvelachtige fairway. Longhitters kunnen het proberen om over de linker heuvel te slaan, om zo een relatief korte slag naar de green over te houden. De gemiddelde golfer zal zijn tweede slag voor de green links positioneren om zo de lastige green het beste aan te vallen. Een twee-putt op deze green is geen eitje!
2

HOLE 2 - PAR 3

Hole 2 is sinds jaren één van de signature holes van Rinkven: een lange par 3 over een enorme waterhindernis. Wie in een slag naar de green speelt, kan beter zorgen voor een lange carry. De hole kan gelukkig ook langs rechts gespeeld worden. De hellingen op de green zorgen echter voor een lastige up & down. Par is hier altijd een sterke score.
3

HOLE 3 - PAR 4

Hole 3 is een lange par 4 met een redelijk brede fairway. Vooral het shot richting kleine green is hier een beproeving. Van op de smalle teebox bereik je de licht hellende fairway zonder al te veel hindernissen. Vervolgens kan je de bal opleggen of voor de green gaan, waarbij het risico van bunkers en hellingen rondom de green je flink op de proef kunnen stellen. Speel de green steeds van hoog aan; wie over de green gaat heeft en erg moeilijke up & down.
4

HOLE 4 - PAR 4

Hole 4 is een korte par 4 met een dogleg naar rechts. Het teeshot goed positioneren voor de tweede slag is hier absoluut een must. De fairway lijkt op het eerste zicht erg breed, maar is zeer bepalend voor de tweede slag. Twee prachtige eiken langs de fairway belemmeren het shot naar de green. Wie de vlag goed kan aanspelen, doet er vaak goed aan om onder de vlag te blijven. Deze green heeft meer hellingen dan de meeste spelers denken!
5

HOLE 5 - PAR 5

Hole 5 is slechts de tweede par 5 van de South Course. Een dogleg van 90 graden brengt je van tee tot green. Op deze relatief korte hole is een lang teeshot heel nuttig. Door de bunker in de bocht speelt de hole vaak langer dan het lijkt op je scorekaart. Voor goede spelers absoluut een birdie-hole!
6

HOLE 6 - PAR 4

Een drive op deze lange par 4 heeft vaak af te rekenen met een lastige kopwind. Het tweede schot naar de lang uitgerekte green vormt hierdoor een echte uitdaging. Een par op deze hole is een uitstekende score.
7

HOLE 7 - PAR 4

Hole 7 is een pittige par 4 welke in 2014 een aangepast ontwerp aangemeten kreeg. De hindernissen in de dogleg van de hole werden aangepast ter verbetering van de hole. Wie in regulation naar de green wil, slaat best een drive tot aan het einde van de bocht. Van daaruit heb je nog een middellang ijzer naar de verhoogde en goed verdedigde green, die verder vrij vlak is.
8

HOLE 8 - PAR 4

Hole 8 is op papier een relatief makkelijke par 4 vanwege zijn korte lengte, maar wordt vaak onderschat. Hier goed scoren vereist twee (of drie) perfect geplaatste shots en een portie course management. Plaats je teeshot absoluut center fairway. Iedere afwijking wordt immers afgestraft door de bolle kanten van de fairway en rough. Idealiter laat je jezelf een slag van 100 meter naar de green, welke van hoog aangespeeld moet worden. Bij een pinpositie links achterop de green, neem je beter geen risico's en speel je beter naar het midden van de green.
9

HOLE 9 - PAR 4

Een nieuwe pittige par 4 om de South Course te besluiten. Voor long hitters ligt de bunker in spel, voor wie in drie keer na de green gaat is het vooral zaak op de fairway te blijven. De green is zeer uitdagend. Bij een pinpositie achteraan op de green is de vlag aanvallen niet zonder risico.
10

HOLE 10 - PAR 5

Hole 10 is een relatief eenvoudige par 5 zonder al te veel hindernissen. Voor goede spelers vaak een echte birdie-hole! Hou wel rekening met een smalle fairway op een aantal plaatsen. Wie zich in de rough of daarbuiten begeeft, komt sowieso in de problemen. De grote green is omgeven door water dat slechts beperkt in spel ligt.
11

HOLE 11 - PAR 4

Hole 11 is een pittige par 4, vooral door de verschillende hindernissen door de baan. Een rechte (of goed geplaatste) afslag is dan ook absoluut noodzakelijk. Blijf met je teeshot zeker links van de rechtse fairway bunker. De slag naar de green wordt immers bemoeilijkt door een hoge boom achter deze bunker. De green is niet eenvoudig door zijn vele hellingen. Deze green wordt vaak onderschat wat betreft lijnen lezen!
12

HOLE 12 - PAR 3

Een korte maar uitdagende par 3 zonder bunkers. Op het eerste gezicht een zeer eenvoudige hole, maar de moeilijkheid ligt vooral op de green. Verschillende slopes en roughs aan de zijkanten maken dat je kort spel maar beter op punt staat voor een goede score. Afstandscontrole vanaf de tee is van groot belang. Een goed teeshot doet namelijk wonderen op deze korte par 3.
13

HOLE 13 - PAR 4

Hole 13 is een vernieuwde par 4 met waterpartijen langs beide kanten van de hole. Wie scherp probeert te spelen, let maar beter op de afhellende fairway richting waterhindernis aan de rechterkant. Veiliger is een drive richting de bunker, om zo een open shot naar de green te krijgen. Bij een pinpositie achterop de green, speel je best op zeker en ga je voor het midden van de green.
14

HOLE 14 - PAR 4

Hole 14 is een par 4 met een scherpe dogleg naar rechts. De bocht wordt verdedigd door een enorme waterpartij en bunkers. Links blijven met je teeshot is dus de boodschap. Bij de slag naar de green is afstandscontrole vooral belangrijk. Wie op het verkeerde gedeelte van de green belandt, heeft een erg moeilijke twee-putt. Par is hier altijd een goede score.
15

HOLE 15 - PAR 3

Hole 15 is een lange par 3 waar de wind plots kan opsteken over de vlakte. Afhankelijk van die wind, kan de clubkeuze enorm verschillen. De green ligt goed verdedigd door bunkers aan beide voorkanten. Vooral bij een pinpositie helemaal achteraan is deze hole best een uitdaging!
16

HOLE 16 - PAR 4

Hole 16 is opnieuw een korte par 4 waar je kan scoren. Wie met zijn drive de bunker kan vermijden, heeft een vrij makkelijke slag naar een enorme green. Let echter op, want door zijn grote hellingsgraad is de green zeker niet de makkelijkste. Voor wie zichzelf een lange putt laat, loert de drie putt al gauw om de hoek.
17

HOLE 17 - PAR 5

Hole 17 is de langste par 5 van de North Course. Met een nieuwe open beek voor de fairway, onderging deze hole in 2016 een grondige vernieuwing. Wie de green in regulation wil halen, moet drie goede slagen uit zijn clubs toveren. Met een vrij kleine green is een goede approach essentieel om te kunnen scoren. Vermijd zeker de bunkers rechts voor de green!
18

HOLE 18 - PAR 4

Hole 18 is de langste par 4 van de North Course en tevens een prachtige finishing hole. Langs de prachtige eiken aan de rechterkant van de fairway bereik je na een lang teeshot een brede landingszone. De slag naar de elevated green is echter niet eenvoudig. Verdedigd door verschillende bunkers moet je niet op cadeautjes rekenen in het slot van je rondje. Wie hier par scoort, mag heel tevreden zijn.

 

Adres:

Sint Jobsteenweg 120, 2970 Schilde

In de jaren 70 ontstonden de eerste ideeën, maar het huidige Rinkven werd opgericht in 1981. Rinkven International Golf Club ligt in een oase van rust, vlakbij de stad Antwerpen en is vandaag de dag een van de grootste clubs in België. Een groep vrienden uit de Joodse gemeenschap was de drijvende kracht achter de stichting van de club, wat de vermelding van “International” in de naam van de club verklaart. Een club die openstaat voor iedereen, ongeacht je land, geloof of kleur.

Belgisch golfspeler en golfbaanarchitect Paul Rolin was verantwoordelijk voor het originele ontwerp van de baan, dat in de loop der jaren werd uitgebouwd tot het huidige 36 holesformaat. Meer recentelijk heeft de bekende Engelse architect Martin Hawtree de baan aangepast om aan de moderne standaarden voor wedstrijden te voldoen.

Beide 18 holesbanen liggen verspreid op een terrein van 142 hectare en zijn een combinatie van bos- en parklandschap met water op strategische plaatsen. De North Course (6091 meter, par 72) is de langste van de twee, terwijl de South Course (5966 meter, par 71) een grotere diversiteit aan holes bezit.

Jaarlijks worden op Rinkven zowel amateur- als professionele kampioenschappen georganiseerd. Zo ook internationale evenementen zoals de Alps Tour bij de mannen en de LETAS Tour bij de vrouwen.

In 2015 startte de club met een plan om hun faciliteiten uit te bouwen en hun terreinen te verbeteren. Dit plan heeft geleid tot de indrukwekkende bouw van een modern clubhuis, een praktisch caddiehuis, uitgebreide oefenfaciliteiten en een driving range. Er worden telkens extra aanpassingen doorgevoerd om de terreinen te laten voldoen aan de European Tour-normen.