20 juni 2018

Interview met BKO-fotografe Pascale Vandewalle

We zijn erg blij dat de eerste editie van de Belgian Knockout vereeuwigd is in vele mooie foto’s, die u kunt vinden op onze nieuwe fotopagina.

Maar wie heeft deze foto’s genomen? We stellen u graag voor aan Pascale Vandewalle (op de foto hierboven, met Pieters en Detry) fotograaf, maker van GOLF ART en de vrouw achter de camera bij BKO.

 

 

Hallo Pascale, je hebt veel foto’s gemaakt bij BKO. Hoeveel heb je er in totaal genomen?

Ik heb dagelijks zo’n 600 foto’s gemaakt; veel van deze foto’s bestonden uit 8-12 reeksen.

 

Hoeveel foto’s heb je uiteindelijk geselecteerd voor BKO?

Zo’n honderd per dag.

 

Hoeveel uur heb je in totaal op de golfbaan doorgebracht tijdens de BKO?

Ik was ongeveer 8 uur per dag op de baan. Tussendoor en daarna besteedde ik vele uren aan het bewerken en verwerken van foto’s.

 

Wat is de grootste uitdaging in je werk?

Ik ben altijd op zoek naar creativiteit in mijn foto’s, maar het is een grote uitdaging om rekening te houden met de mogelijk storende factoren voor spelers op dit wereldniveau.

 

Hoe ben je begonnen met golffotografie?

Ik werkte al als reis- en golfreportagefotograaf. Toen ik zelf begon met golfen, 15 jaar geleden, was mijn passie voor zowel de sport- als de golffotografie geboren.

 

Wat is je favoriete foto van BKO?

De foto van Thomas Pieters, met Adrian Otaegui, waarin ze op een “out of the box”-manier poseren, met de BKO-trofee.

 

Wat was je favoriete moment bij BKO?

Toen Joost Luiten begon met het filmen van de swing van een van zijn teamgenoten, analyseerde Joost deze met hem en gaf hij hem een kleine golfles. Je had die man moeten zien stralen!

 

Wat gebeurt er met de vele golffoto’s in je archief?

Deze krijgen een nieuw leven in mijn hedendaagse GOLF PHOTO ART-creaties. Deze muurkunstontwerpen zijn wereldwijd uniek. Op dit moment is er een mooie selectie in het prachtige clubhuis van Rinkven International Golf Club. Als je hierover meer wilt weten, kun je terecht op www.golf-art.be.

 

Heb je prijzen gewonnen met je golffotografie en GOLF PHOTO ART?

Zeker, ja! Ik werd twee keer bekroond als finalist in de Worldwide Rolex Media Award. Ook zijn er meerdere GOLF PHOTO ART-creaties geselecteerd voor de World Photographic Cup, in de categorie Digital Art.