11 september 2017

De spelformule

Tijdens de eerste twee wedstrijddagen (donderdag en vrijdag) spelen 144 spelers 36 holes Stroke Play, dat wil zeggen, zij trachten in zo weinig mogelijk slagen het terrein af te lopen. Per dag worden er 18 holes gespeeld en op vrijdagavond is er een cut.

 

Cut

Zij die over stalen zenuwen en een excellent golfspel beschikken, hebben na 36 holes meer kans om bij de 64 overblijvenden te horen. Voor de andere 80 spelers is de wedstrijd jammer genoeg afgelopen.

 

Weekend

De cut overleefd? Goed, want zaterdag begint het echte werk.

Alle overblijvende 64 spelers zullen ingedeeld worden in twee gelijke groepen van 32 spelers. Via 1-op-1 duels in Stroke Play over 9 holes (knockout) kruist de eerste groep de degens over de eerste 9 holes (Hole 1-9) en de tweede groep over de tweede 9 holes (Hole 10-18). De verliezer van elke partij valt af, de winnaars gaan door naar de volgende ronde. Ronde 1 start zaterdagochtend met 64 spelers, in ronde 2 blijven er nog 32 spelers over en aan ronde 3 zullen nog 16 spelers deelnemen. Op zaterdagavond blijven er uiteindelijk nog 8 pro’s over die zich moeten klaarstomen voor de finale battles op zondag.

Elke 9-hole match wordt gespeeld in strokeplay. Degene die het minst aantal slagen heeft na 9 holes, kroont zich tot winnaar. Is er een gelijkspel? Dan zal een play-off beslissen wie zich plaatst voor de volgende ronde.