31 januari 2020

The Belgian Knockout 2020

De Belgian Knockout keert ook in 2020 terug en wel in een vernieuwd jasje.

De Belgian Knockout keert ook in 2020 terug en wel in een vernieuwd jasje. Het golftoernooi zal na twee succesvolle edities, geen deel uitmaken van de European Tour kalender, maar worden omgedoopt tot een nationale competitie voor amateurgolfers. De competitie zal enkele maanden duren en toewerken naar een slotdag, waar een grande finale gepland staat. Onze drie Belgische topgolfers en BKO ambassadeurs Colsaerts, Pieters en Detry blijven betrokken bij het evenement. Ook een zeer groot deel van onze huidige partners nemen deel aan deze nieuwe hulde aan de Belgische golfsport.

 

 

De beslissing om niet langer een internationaal golftoernooi te houden is het logische gevolg van een samenloop van omstandigheden. De bal ging rollen doordat er in 2020 helaas niet onmiddellijk een geschikte datum voor handen lag, om een evenement samen met de European Tour in België te organiseren.

De periode van het jaar waarin een professioneel golftoernooi kan plaatsvinden is in België eerder beperkt. De onvoorspelbaarheid van het weer limiteert de periode tot de late lente en zomermaanden om optimale speel omstandigheden te kunnen garanderen. Bovendien moet de datum buiten de zomervakantie vallen om een vlotte vrijwilligerswerking te verzekeren en een brede bezoekers opkomst mogelijk te maken. Ten slotte moet de datum ook nog passen in het wedstrijdschema van onze drie toernooi-ambassadeurs. De twee datums die door de European Tour werden voorgesteld beantwoordden niet aan deze criteria: ofwel de openingsweek van de Olympische spelen, waaraan sowieso twee van onze drie BKO ambassadeurs deelnemen, ofwel de tweede week van augustus waar een groot deel van België en dus ook onze deelnemers, partners, vrijwilligers en bezoekers op vakantie zijn.

Bijkomstig, was er ook een interne vraagstelling rond de realisatie van de vooropgestelde doelstellingen. De hoofd ambitie met de Belgian Knockout was altijd al om Belgische golf fans een unieke ervaring te schenken.

 

“We zijn bijzonder trots op wat we met de eerste twee edities van de Belgian Knockout hebben gerealiseerd. We hebben België terug op de kaart gezet in de golfsport en wel op het hoogste niveau, met een unieke spelformule. Maar het onverwachte succes van de Club Knockout heeft ons ook veel bijgeleerd over de prioriteiten van het Belgisch golf publiek”, zegt Jeremy Anciaux – CEO PietersProductions.

 

Om het participatiegevoel bij Belgische amateurgolfers te versterken in de aanloop naar BKO 2020, werd – in parallel met de Belgian Knockout – de Belgian Club Knockout gelanceerd. De Belgian Club Knockout is een amateurcompetitie die haar grande finale bereikte op de laatste dag van de Belgian Knockout, op de officiële Championship Course. De eerste editie van de Belgian Club Knockout was een groot succes met 60 deelnemende golfclubs en 2.000 amateurgolfers! Dit was een overduidelijk signaal dat de Club Knockout met zijn interactief, speels en inclusief karakter golf fans een werkelijk buitengewone belevenis aanbood.

De logische stap leek dan ook om de sterkste elementen uit beide concepten, het participatief karakter van de Belgian Club Knockout en de interactie met onze Belgische toppers tijdens de Belgian Knockout, te combineren in een vernieuwd concept van de Belgian Knockout die nog dichter aanleunt bij onze ambitie.

De Belgian Club Knockout 2020 wordt een ware hulde aan de Belgische golfsport. Meer dan 5.000 amateur golfers zullen zich aan elkaar kunnen meten tijdens een spannende competitie die zal lopen over verschillende maanden. De finalisten zullen het opnemen tegen onze Belgische vedettes tijdens een onvergetelijke eindstrijd, gesteund door vrienden, familie en heel golfend België.

De exacte datum zal op korte termijn naar buiten treden, samen met verdere informatie over de Belgian Knockout 2020. Houdt tot die tijd onze social media kanalen in de gaten. Zowel de BKO organisatie als de BKO ambassadeurs Colsaerts, Pieters en Detry, heten jullie graag welkom op de Belgian Knockout 2020!