16 april 2019

Volunteer of the week: Christophe Dejongh

Naam: Christophe Dejongh

Leeftijd: 43 jaar

Woonplaats: Beveren

Club: Golf Puyenbroeck

Handicap: 21.6

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Winkelverantwoordelijke in een Exellent computerzaak / Telenet-Center (Blue Sky Computing)

Hoe lang speel je al golf?

Ik golf van eind 2012, heb mijn GVB behaald ergens mei 2013.

Wat vind je het allerleukst aan golf?

De sfeer, de verslaving aan het spel. Elke ronde is anders, met andere mensen, andere situaties. Het sociale aspect vind ik een heel belangrijk onderdeel van het golfspel.

Hoe ben je bij BKO terecht gekomen en waarom wilde je meewerken?

Ik heb vorig jaar via Golf Puyenbroeck de vraag gekregen of ik de kar wou trekken voor onze golf in het BKO-verhaal. Ik heb dit toen met beide handen aangenomen, ook al was het met een beetje schrik voor het onbekende. Achteraf gezien is het een echt succesverhaal geworden.

Vorig jaar maakte je deel uit van de BKO-familie, hoe was je ervaring hiermee? Vond je het een geslaagd evenement?

Het was in één woord ‘geweldig’. De sfeer, de samenhorigheid… alles viel gewoon op zijn plooi. Moet wel zeggen dat we de lange dagen en de koude in de ochtend redelijk onderschat hadden.

Wat waren je voornaamste taken?

Als verantwoordelijke voor Hole 6 heb ik geprobeerd alles op mijn hole in goede banen te leiden. Zorgen dat de nodige vrijwilligers op de nodige posities waren op het moment dat het nodig was en de sfeer er een beetje inhouden (al deden de vrijwilligers dit best uit zichzelf al heel goed).

Wat is je mooiste herinnering van vorig jaar?

De samenhorigheid van het ‘rode leger van vrijwilligers’ – de sfeer was super.

Wie was je favoriete speler op BKO18 en wie zou je graag op BKO19 zien?

Nicolas Colsaerts vond ik geweldig, was getuige van een eagle van hem op een PAR4, waar hij met een drive van ongeveer 300m vlak bij de vlag landde. Als amateur word je dan even met je voetjes terug op de grond gezet en besef je maar wat die pro’s presteren.

Heb je er zelf van genoten en wat heeft jou de beslissing doen maken om dit jaar terug te keren?

Ondanks het feit dat we allemaal uitgeput waren na de vorige BKO, waren er op Golf Puyenbroeck weer een heel deel vrijwilligers die vroeg op het jaar al kwamen vragen of ze terug konden meedoen. Dit alleen overtuigde me direct om de functie van holeverantwoordelijke terug op te pikken, dit jaar op een PAR 5. We kijken er al enorm naar uit!

Zou je het aanraden aan anderen om vrijwilliger te worden op BKO en waarom?

Ja natuurlijk, je staat op de eerste rij als de top van de Europese golf passeert! De sfeer tussen de vrijwilligers is fantastisch en het samenhorigheidsgevoel komt de sfeer op de golfclub bij ons ook echt wel ten goede, iedereen sprak er nog weken over!

Wat maakt BKO uniek volgens jou?

De spelformule, één klein foutje en het kan gedaan zijn! Onverbiddelijk en dus heel spannend. Iedere speler moet op het scherp van de snede spelen. Soms wordt dit afgestraft, soms beloond… de spanning die daarmee gepaard gaat maakt het zowel voor speler als publiek een uniek evenement.

Waar kijk je het meest naar uit tijdens BKO19?

De deelnemerslijst! Door de vorige BKO heb ik veel nieuwe spelers leren kennen, je gaat dan de European Tour ook van veel dichterbij volgen. Ik denk dat als de nieuwe BKO van start gaat, ik veel meer spelers bij naam ga kennen en er naar uitkijk om ze ‘live’ bezig te zien.