13 mei 2019

Volunteer of the week: Eddy Jacobs

Naam: Eddy Jacobs

Leeftijd: 53 jaar

Woonplaats: Wilrijk

Club: Drie Eycken

Handicap: 28.6

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk deeltijds voor een familiebedrijf uit het Limburgse waar ik de zaakvoerder bijsta in de verdere uitbouw van zijn zaak. De andere helft van de tijd ga ik vanaf het tweede semester van dit jaar als jongerencoach aan de slag.
Een bewuste zet omdat ik vind dat er steeds meer en meer druk heerst in de maatschappij en waarbij ik denk dat het hard gaat worden voor toekomstige generaties.

Hoe lang speel je al golf?

Ik speel nu zes jaar golf.

Wat vind je het allerleukst aan golf?

Het leukste aan golf vind ik het sociale aspect. Enerzijds het kunnen samenzijn met vrienden en anderzijds via wedstrijden op de club weer andere mensen leren kennen.
Bovendien brengt het golf mij ontspanning waarbij ik verwijs naar wat ik eerder al zei. Er heerst teveel spanning en golf helpt mij en hopelijk nog veel anderen om die te verlichten.

Hoe ben je bij BKO terecht gekomen en waarom wilde je meewerken?

Ik denk dat ik, zoals vele anderen, bij de BKO ben betrokken geraakt door en voor de club en vanwege het enthousiasme van onze hole captain Rudi Aernouts. Je club vertegenwoordigen heeft toch nog altijd een betekenis en op deze manier draag ik samen met de andere vrijwilligers bij aan het familiale en toegankelijke imago van Drie Eycken.

Vorig jaar maakte je deel uit van de BKO-familie, hoe was je ervaring hiermee? Vond je het een geslaagd evenement?

Dat was gewoonweg TOP. Het weer zat mee, de faciliteiten zowel op als naast het terrein waren fantastisch en met het spelersveld op dat niveau kan je niets anders zeggen dan dat een tweede ( en derde? ) editie volledig terecht door de European Tour werd goedgekeurd. Uiteraard was het voor mij dan ook een méér dan geslaagd evenement.

Wat waren je voornaamste taken?

Vorig jaar waren wij verantwoordelijk voor hole 13 ( net zoals dit jaar trouwens ) en had ik als taak om de spelers vanop hole 12 – waar de ” beat the pro- wedstrijd ” plaatsvond – naar onze teebox te begeleiden. Dat bracht toch altijd wat op gang omdat het publiek natuurlijk kortbij wil geraken. Zeker als onze jongens doorkwamen. Dat was voor mij bij elke flight over de vier dagen telkens positief intens.

Wat is je mooiste herinnering van vorig jaar?

Uiteindelijk na vier topdagen de verbroedering met alle vrijwilligers en de organisatie, waaronder Thomas Pieters zelf, op de BBQ.

Wie was je favoriete speler op BKO18 en wie zou je graag op BKO19 zien?

Ik hoop dat de familie Pieters het mij niet kwalijk neemt maar verleden jaar was dat Thomas Detry vanwege zijn toch constante seizoen en naar mijn inziens het jaar waarin hij bewees dat hij terecht op de Tour speelt.

Heb je er zelf van genoten en wat heeft jou de beslissing doen maken om dit jaar terug te keren?

Ik denk niet dat ik nog moet bewijzen dat ik ervan genoten heb en dat ik dit jaar ook weer mijn schouders onder de BKO wil zetten. Het voorgaande spreekt voor zich.

Zou je het aanraden aan anderen om vrijwilliger te worden op BKO en waarom?

Als er nog kandidaten zijn om vrijwilliger te worden en die zouden na het lezen van de verschillende testimonials van onze vrijwilligers nog twijfelen dan verklaar ik hen voor gek. De BKO is gewoon meer dan de moeite waard om aan mee te werken.

Wat is je mooiste golfervaring of club waar je hebt gespeeld?

Mijn mooiste golfervaring(en) zullen alle momenten met mijn vrienden zijn maar als ik er eentje moet uitpikken dan is dat de dag dat ik op Cala Nova in Malaga heb gespeeld. Dat begon met het prachtige uitzicht vanuit het clubhuis en dan spelen op een topbaan met enkele van mijn beste vrienden.

Waarom moet iedereen naar BKO komen?

Dat spreekt voor zich! De uniekheid van de formule. Het zal dit jaar hopelijk nog wat meer toppers naar ons land lokken.

We hebben bewezen dat België een plaats verdient op de kalender. Het talrijk opgekomen publiek van vorig jaar zal dat beamen. De afwezigen hadden ongelijk en kunnen dit nu rechtzetten.

Waar kijk je het meest naar uit tijdens BKO19?

De complete beleving. Alles ademt golf en daarvoor doen we dit. Ik sta te popelen om eraan te beginnen.