28 mei 2019

Volunteer of the week: Nienke Vink

Naam: Nienke Vink
Leeftijd: 39 jaar
Woonplaats: Oud-Turnhout
Club: Lilse Golf
Handicap: 17.2

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben eigenares van de Lilse Golf, hier ben ik meer dan full time mee bezig.

Hoe lang speel je al golf?

Ik speel reeds 10 jaar golf.

Wat vind je het allerleukst aan golf?

Ik ben dagelijks bezig met golf, mijn hele leven draait eigenlijk om golf. Het leuke aan golf is natuurlijk ook dat het een continue uitdaging ten opzichte van jezelf is. Je komt op de mooiste plekken en kan steeds met vrienden spelen.

Hoe ben je bij BKO terecht gekomen en waarom wilde je meewerken?

Ik werd rechtstreeks benaderd door Ben Ooms van Rinkven. Daaruit kwam al snel de vraag of ik Hole captain wou worden van Hole 1.

Vorig jaar maakte je deel uit van de BKO-familie, hoe was je ervaring hiermee? Vond je het een geslaagd evenement?

Ik vond het zeker en vast een geslaagd evenement, je komt er iedereen uit de golf wereld tegen en iedereen deelt er zo ook dezelfde passie. Voor de eerste editie vond ik het al goed georganiseerd en dat zal in de toekomst alleen nog maar gaan groeien!

Wat waren je voornaamste taken?

Ik was vorig jaar Hole Captain van Hole 1. Ik stuurde daar samen met Frederik Van Hove team Lilse aan. Frederik is ook pro op de club.

Wat is je mooiste herinnering van vorig jaar?

Met ons eigen team Hole 1 verzorgen, maar ook zeker de ervaring met de officiële starter was heel cool. Als onze taken waren afgerond kregen we ook vrijaf, hier hebben we natuurlijk ook heel hard van genoten. Zo konden we ook supporteren voor onze favorieten.

Wie was je favoriete speler op BKO18 en wie zou je graag op BKO19 zien?

Hier moet ik toch mijn Nederlandse Roots boven laten komen, dit was Joost Luiten.
Joost Luiten zou ik dan ook erg graag terugzien op BKO19!

Heb je er zelf van genoten en wat heeft jou de beslissing doen maken om dit jaar terug te keren?

De samenwerking met de verschillende golffederaties vorig jaar was erg leuk. Het viel hier allemaal een beetje op zijn plaats. Golf Vlaanderen en de Koninklijke Belgische Golffederatie samen op het springkasteel, dat zegt al genoeg hé!

Zou je het aanraden aan anderen om vrijwilliger te worden op BKO en waarom?

Het is een unieke ervaring om heel dicht bij zo’n groot evenement te staan en zo betrokken te zijn. Wij hebben 9 holes op de Lilse Golf, een echte familieclub en BKO is daar een beetje de vergrootte versie van. Iedereen vormt een mooi geheel samen, zeker de vrijwilligers!

Wat is je mooiste golfervaring of club waar je hebt gespeeld?

Op de Kaapverdische eilanden ben ik gaan golfen bij St. Vincent Golf Club. Gras kan je daar helemaal niet vinden, de greens zijn daar eerder donker bruin dan groen. Toch hebben de mensen daar net zoveel plezier. Dit was een leuke, maar toch ook een heel bizarre golfervaring.

Waar kijk je het meest naar uit tijdens BKO19?

De samenwerking met mijn eigen team Lilse is iets waar ik weer enorm naar uitkijk. En natuurlijk ook de Club Knockouts!