20 mei 2019

Volunteer of the week: Quentin van Soldt

Naam: Quentin van Soldt
Leeftijd: 46 jaar
Woonplaats: Zandhoven
Club: Ternesse G. & C.C.
Handicap: 23.2

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben zelfstandige. Daarnaast heb ik sinds 2 jaar samen met Tom Blanckaert een golfkanaal, namelijk “weplaygolf.tv”. We delen hier hoofdzakelijk leuke instructievideo’s voor golfers.

Hoe lang speel je al golf?

Ik speel reeds 9 jaar golf.

Wat vind je het allerleukst aan golf?

De vrijheid, in de natuur zijn en je ding doen, elke keer weer de competitie ten opzichte van jezelf. Op sociaal vlak is het ook echt de perfecte sport, je leert heel veel mensen kennen.

Hoe ben je bij BKO terecht gekomen en waarom wilde je meewerken?

Ik had mij vorig jaar onmiddellijk aangemeld op de website van BKO zelf. Binnen onze club hebben ze mij gevraagd om hole captain te worden, hier heb ik natuurlijk niet getwijfeld. We organiseren zelf ook evenementen op Ternesse, daarom is het nog toffer om alles hier mee te kunnen maken.

Vorig jaar maakte je deel uit van de BKO-familie, hoe was je ervaring hiermee? Vond je het een geslaagd evenement?

Ik vond het zeer geslaagd. Het was een prachtig toernooi met een mooie winnaar. Het weer was ook zalig.

Wat waren je voornaamste taken?

Vorig jaar was ik Hole Captain van Hole 3, dit jaar van Hole 9.

Wat is je mooiste herinnering van vorig jaar?

Zaterdag waren wij klaar met onze taak, daarna heb ik dan nog als Walking Marshal gefunctioneerd bij onder meer Colsaerts zijn flight. Hier heb ik 9 holes meegelopen, met nog een groep andere enthousiaste vrijwilligers. Colsaerts won deze toen ook op een prachtige manier. Een toeschouwster was toen ook in de beek gevallen, wat ook wel een erg grappig zicht was!

Wie was je favoriete speler op BKO18 en wie zou je graag op BKO19 zien?

Joost Luiten heb ik vorig jaar van dichtbij gevolgd, maar dit jaar natuurlijk ook zeker de Belgen. Colsaerts was vorig jaar het hoogtepunt voor mij en hij komt dit jaar ook terug.

Heb je er zelf van genoten en wat heeft jou de beslissing doen maken om dit jaar terug te keren?

Ik hoefde daar absoluut niet over na te denken. Heb meteen aangegeven aan Jochem dat ik wou terugkomen. Ook vind ik het een enorm interessant deelnemersveld dit jaar. Hopelijk zullen er ook meer bezoekers zijn dit jaar op donderdag en vrijdag door O H Hemelvaart. Als het weer dan ook weer meezit kan dit alleen maar goed worden.

Zou je het aanraden aan anderen om vrijwilliger te worden op BKO en waarom?

Ik kan het zeker aanbevelen aan iedereen die golft om te komen helpen tijdens deze 4 dagen. Je zit midden in het grote evenement, een toffe ervaring.

Wat is je mooiste golfervaring of club waar je hebt gespeeld?

Bij Golf Clervaux in Luxemburg heb ik de eerste holes Par gespeeld, hier was ik toch wel trots op. De mooiste baan waar ik ooit heb gespeeld is Bernardus in Nederland, hier gaat volgend jaar de KLM Open ook door.

Wat maakt BKO uniek volgens jou?

Het is de enige European Tour wedstrijd in België. Er worden heel wat topspelers binnengehaald. Dit naast de unieke formule en het feit dat het wordt georganiseerd door Thomas Pieters en zijn familie maakt van het hele plaatje een uniek gegeven.

Waar kijk je het meest naar uit tijdens BKO19?

Het moment waarop de eerste flights aankomen bij je eigen hole is heel speciaal, dan begint het pas echt!